måndag 9 maj 2011

Cheesecake med Amarula

Detta är ju inte direkt en matblogg, men den här egenkompnerade cheesecaken är alldeles för god för att inte spridas vidare! Kom på att jag ville blogga om den lite sent, då vi redan fått i oss mer än halva kakan...

Här är receptet:
Smula ner ett paket Hobnobs och 2 msk kakao i en bunke.
Häll i 50-75 g smält smör och 2-3 msk Amarula
Tryck ut detta i botten av en form med löstagbara kanter.

Dela 3 ägg i gulor och vitor. Vispa vitorna hårt. Vispa gulorna med 1 msk vailjsocker och ca 2 dl socker samt 600g philadelphiaost. Vänd fösiktigt ner äggvitorna. Vispa 3 dl grädde hårt och vänd ner det i smeten. Häll över Hobnobsblandningen.

Smält 200g mjölkchoklad och 3msk (eller hur mycket du själv vill ha) Amarula och häll över kakan. Ställ in i frysen, tag fram den ca 30 min före servering. Väldans god kan jag lova! Tror det är gott med Ägglikör oxå, återkommer kanske om det.

2 kommentarer:

  1. Hittade hit via Fiff.
    Amarula är smarrigt. Hade en skvätt i skafferiet och hällde det i sockerkakssmeten sist. Jättegott!

    SvaraRadera
  2. Kul att du hittat hit! Ja, Amarula är en riktig hit, god till mycket!

    SvaraRadera